Mahlane apelsinikana röstitud ahjujuurikatega

Kiire ja maitsev jõuluõhtusöök neile, kes peavad klassikalist hapukapsast ja seapraadi liiga rammusaks.

Valmistamine

  1. Pane ahi sooja 190 kraadi juurde. Koori porgandid ja peedid ning viiluta. Laota ahjuplaadile. Nirista peale õli ja puista soovi korral ka köömneid. Sega ja maitsesta soolapipraga. Pane 20 minutiks ahju küpsema.
  2. Sega marmelaad kausis veiniäädikaga. Pane kana suurde kaussi, maitsesta soola-pipraga. Kalla peale marmelaadimarinaad, nii et kana oleks sellega kenasti koos.
  3. Sega kastmeks jogurt hakitud ürtide ja vähese soolaga, jäta maitsestuma.
  4. Kui juurikad on ahjus olnud 20 minutit, tõsta plaadile ka kanatükid ja küpseta veel 10 minutit või kuni kana on küps. Serveeri koos jogurtikastmega

Nipid ja soovitused

Aasiapärane kapsasalat sobib siia kõrvale hästi.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
4 tk – Porgand
4 tk – Peet
1 spl – Oliiviõli
1 spl – Köömned
1 g – Sool
1 g – Must pipar
4 tk – Broilerifilee
Marinaad
2 spl – Veiniäädikas
1 dl – Apelsinimarmelaad
Kaste
5 dl – Kreeka jogurt
1 spl – Mündilehed