Gazpacho arbuusi ja köögiviljadega

See supp on tõeliselt kerge iseloomuga ja maitse sõltub otseselt viljade magususest ja küpsusest.

Valmistamine

  1. Puhasta arbuusi viljaliha seemnetest ja lõika kuubikuteks.
  2. Tükelda kurk ja sellerivars (1 tk).
  3. Puhasta paprika seemnetest ja lõika samuti tükkideks.
  4. Haki tšilli peeneks.
  5. Aseta kõik komponendid köögikombaini ja püreesta, kuni supis pole enam tükke.
  6. Maitsesta supp värskelt pressitud laimimahla ja musta pipraga.
  7. Serveerimisel lisa värskeid ürte.

Nipid ja soovitused

Üks viis, kuidas just köögiviljade maitset paremini esile tuua, on need enne püreestamist kas ahjus või grillil kergelt läbi kuumutada. Supi hulka võid lisada ka suveküpseid magusaid tomateid. Tšillit pane vastavalt sellele, kui teravat tulemust soovid, kuid pigem vähe kui palju, sest supi muud komponendid on väga kerge maitsega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Arbuus
200 g – Kurk
100 g – Punane paprika
1 tk – Varsseller
0.50 tk – Laim
1 spl – Basiilik värske
1 g – Must pipar
1 tk – Tšillipipar värske
1 spl – Punase veini äädikas
1 spl – Mündilehed