Kreeka jogurt mee ja karamelliste pähklitega

Üks lihtsamaid magustoite, kuid suurepäraselt toimiv kooslus. Kes kunagi Kreekas käinud, teab hästi sealset kommet paksu jogurtit meega süüa. Imeline puhaste maitsete kooskõla.

Valmistamine

  1. Pähklikaramelli jaoks sulata pannil või, lisa mesi ja purustatud pähklid ning lase vaiksel kuumusel pruunistuda, kuni moodustub iirisevärvi karamell.
  2. Kalla segu küpsetuspaberile ja jahuta.
  3. Jahtunud segu pudista peenemaks, kuna karamell kleebib kogu massi suuremaks känkraks.
  4. Serveeri Kreeka jogurti ja meega.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Kreeka jogurt
5 spl – Mesi
Karamellised pähklid
100 g – Kreeka pähkel
3 spl – Mesi
1 tl – Või
1 g – Tuhksuhkur