Kanasupp tatrapastaga

Kanasupp tatrapastaga

Valmistamine

  1. Pane kaks kanakoiba külma veega keema. Vett olgu nii palju, et koivad on korralikult kaetud.
  2. Eemalda keemisel tekkiv vaht ja keeda, kuni liha on pehme ja tuleb kondi küljest lahti. Vahepeal lisa puljongile sool ja maitseained (6 pipratera, 1 loorberileht).
  3. Eemalda puljongist koivad ja koibade küljest liha.
  4. Pastataina tegemiseks sega esmalt erinevad jahud. Vala vesi juurde ja sega kahvliga nö. näppides. Seejärel sõtku tainas kätega.
  5. Rulli tainas pikaks vorstiks ja lõika sellest väikesed sektorid. Rulli sektoritest käte vahel piklikud pastajupid.
  6. Lase puljong uuesti keema ja lisa selle hulka kanaliha ning pasta.
  7. Keeda, kuni pasta on valmis.
  8. Serveerimisel lisa hakitud petersell.

Nipid ja soovitused

Vaid veest ja jahust valmistatud makaronid võivad kergesti laguneda. Kui seda pelgad, lisa taina hulka enne segamist ka üks muna, mis tainast paremini seob. Tainast on lihtsam vormida, kui tõstad selle korraks külmkappi tahenema.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
3.80 dl – Tatrajahu
1.30 dl – Nisujahu
1.30 dl – Vesi
1 g – Sool
1 tk – Loorberileht
1 tk – Petersell värske
1 tk – Must terapipar
2 tk – Broilerikoib