Suvikõrvitsa lõõts ja kalafileerullid

Suvikõrvitsas on rikkalikult kiudaineid ja C-vitamiini. Olles õrna ja kerge maitsega, sobib seda pista kõikvõimalikesse roogadesse, ka magusatesse. Meeles võiks pidada, et suvikõrvits peaks jääma al dente ehk veidi krõmps.

Valmistamine

Suvikõrvitsalõõts peekoniga:

  1. Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks nii, et tekiks lõõts.
  2. Lõika porru õhukesteks viiludeks, purusta koos õli ja riivitud parmesaniga ühtlaseks püreeks.
  3. Lõika peekon väikesteks kuubikuteks, sega püree hulka. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Pane noa abil segu suvikõrvitsa viilude vahele. Nirista peale õli ja palsamiäädikas, raputa üle soola ja pipraga, küpseta 180kraadises ahjus 35 minutit.

Kalafileerullid kapparitega:

  1. Sega mesi, õli ja laimimahl (laimist pressitud).
  2. Laota fileetükid lõikelauale ja määri kastmega. Jahvata peale pipart ja õrnalt soola. Laota peale kapparid ja till ning keera fileetükid rulli.
  3. Rebi küpsetuspaberist nii suured tükid, et kui kala paberitüki keskele asetad, siis saad servad nurkapidi kokku panna ja kinni kortsutada.
  4. Kui oled kala paberile tõstnud, siis nirista rulli keskossa kalakastet ning kinnita paber. Kõige mugavam on tuutud muffinivormi tõsta ja selles küpsetada.
  5. Tõsta kala suvikõrvitsa juurde ahju ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Nipid ja soovitused

Porru võid asendada päiksekuivatatud tomatitega!

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Kalafileerullid
500 g – Merluus
1 tl – Mesi
2 spl – Oliiviõli
1 tk – Laim
0.50 tl – Magus sinep
2 spl – Kapparid
2 spl – Till värske
4 spl – Tai kalakaste
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Suvikõrvitsalõõts
600 g – Suvikõrvits
110 g – Peekonilõigud
60 g – Porrulauk
3 spl – Parmesan
5 spl – Oliiviõli
2 spl – Palsamiäädikas
2 spl – Õli
1 g – Sool
1 g – Must pipar