Datli-apelsinikeeks

Mahlane ja hõrk keeks või kook, kus datli magusat maitset tasakaalustavad apelsinikoor ja apelsinimahl. Ühtlasi hoiab dattel koogi ka järgmisel päeval mahlasena, kui seda õhukindlalt hoida.

Valmistamine

  1. Sega kausis toasoe või ja suhkur.
  2. Lisa pool jahust, imepeeneks riivitud apelsinikoor (2 tl), pool apelsinimahlast, muna ja küpsetuspulber. Sega hoolega ning lisa ülejäänud jahu ja mahl. Sega veel ning lisa hakitud datlid ja hakitud pähklid. Sega veel kord.
  3. Vala segu kergelt rasvainega kaetud ahjuvormi ja küpseta temperatuuril 180 kraadi umbes 25 minutit, kuni sissetorgatud hambatikk enam tainast külge ei võta.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Põhikoostisosad
120 g – Pruun suhkur
1 g – Tuhksuhkur
150 g – Datlid
100 g – Sarapuupähkel
2 dl – Apelsinimahl
120 g – Nisujahu
1 tk – Muna
2 tl – Küpsetuspulber
1 tk – Apelsin
60 g – Või