Nuikapsavorm suitsupeekoniga

Kodune nuikapsavorm on hea lahja asendus tavapärasele kartulivormile, milles võib veel tervislikuma tulemuse saavutamiseks asendada piima kookospiimaga.

Valmistamine

  1. Viiluta sibulad. Kuumuta pannil veidi õli, lisa sibularattad ja prae klaasjaks. Pressi juurde küüslauk (1 küüs) ja kuumuta läbi. Tõsta pann tulelt.
  2. Lõika nuikapsas õhukesteks viiludeks, et need korralikult läbi küpseks.
  3. Määri väike ahjuvorm õli või võiga. Jaga nuikapsaviilud neljaks osaks. Lao esimene osa vormi põhjale. Sinna peale pane kolmandik suitsupeekonist ja praesibulast, raputa peale soola ja pipart ning kata teise osa nuikapsaga. Korda sama, kuni viimane osa nuikapsaviile katab vormi.
  4. Klopi munad piimaga lahti ja vala vormi. Munahüüve võiks katta ka kõige pealmise kihi. Kui juhtub, et hüüvet ei jagu, siis valmista 1 munast ja 75 ml piimast seda juurde.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Nuikapsas
110 g – Suitsupeekon
4 tk – Muna
300 ml – Kookospiim
2 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 g – Õli
1 g – Sool
1 g – Must pipar