Kategooriad
Õllene sealihahautis
Tegemist on sedavõrd kosutava toiduga, et lisandit polegi juurde vaja. Soovides toitu veel toekamaks teha, võib õllest sealiha serveerida munanuudlitega.
Valmistamine
- Lõika liha kuubikuteks.
- Puhasta juurviljad ja lõika need halgudeks.
- Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista selles liha ja maitsesta soola ning pipraga.
- Kuumuta eraldi pannil hakitud sibul, porgand, õun ja küüslauk (2 küünt).
- Lisa pruunistatud köögiviljad sealiha juurde.
- Vala potti ülejäänud komponendid ja hauta tasasel tulel umbes tund.
Nipid ja soovitused
Kaelakarbonaadi asemel võid õlles hautada näiteks ka ribisid.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Põhikoostisosad
2 tk – Porgand
1 tk – Loorberileht
2 spl – Oliiviõli
100 g – Tomat
1 tk – Õun
1 tk – Küüslauk
400 g – Seakaelakarbonaad
0.25 L – Tume õlu
1 tl – Tüümian värske
1 spl – Worcestershire kaste
2 dl – Lihapuljong
1 spl – Pruun suhkur
1 g – Must pipar
1 g – Sool
1 tk – Sibul