Vürtsikas brokoli-püreesupp

Vürtsikas brokoli-püreesupp

Valmistamine

  1. Keeda umbes kolmveerand liitris vees poolpehmeks brokoli, lillkapsas, vars- ja juurseller.
  2. Vahetult enne püreestamist lisa hakitud küüslauguküüned (5 tk), ingver (4 cm), sulatatud juustu, maitseaineid, õli ja peotäie rukolat, spinatit või muud salatit (maitse tuleb salatist olenevalt täiesti erinev), samuti osa petersellist ja tillist.
  3. Supp ongi kohe söömiseks valmis – sega sinna veel vaid veidi riivitud Parmesani, peale puista maitserohelist, seemneid, idusid.

Nipid ja soovitused

Kõrvale sobib röstitud porgandi-Saib, millel on katteks pisut pehmet avokaadot ning peale piserdatud sidrunit ja puistatud roosa soola helbeid ja pipart.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Lillkapsas
4 tk – Varsseller
1 tk – Juurseller
1 tk – Ingver
1 tk – Küüslauk
150 g – Sulatatud juust
1 tk – Rukkola
1 g – Muskaatpähkel jahvatatud
1 g – Sidrunipipar jahvatatud
1 tk – Till värske
1 tk – Petersell värske
1 g – Seesamiõli
1 g – Röstitud kõrvitsaseemned
1 tk – Parmesan
1 tk – Brokoli värske
1 g – Roosa sool