Sealiha juustukoorikus ja hernetamp

Sealiha on meie tähtpäevadel ikka aukohal. Krõbedasse juustuseemnekoorikusse peidetud liha on maitsekas ja mahlane.

Valmistamine

  1. Pese herned ja jäta 6–8 tunniks külma vette likku. Keeda koos leotusveega hästi pehmeks, u 35–45 minutit. Lisa või ning kooritud ja tükeldatud kartulid. Keeda veel u 20 min, kuni kõik ained on täiesti pehmed. Lisa piim ja sool, kuumuta keemiseni ja tambi pudruks.
  2. Pane lihatükid toidukile vahele ja klopi 5 mm paksuseks. Töötle sai (3 viilu), sidrunikoor, juust ja seemned kombainis puruks. Maitsesta lihatükid soola ja pipraga, kasta mõlemalt poolt jahusse. Klopi munad lahti, kasta lihatükid munasse ja lõpuks purusse.
  3. Prae pannil õlis mõõdukal kuumusel 3–4 min mõlemalt poolt kuldpruuniks.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sai
2 tk – Muna
50 g – Röstitud kõrvitsaseemned
3 spl – Nisujahu
40 g – Kõva juust
1 tl – Õli
700 g – Seavälisfilee
0.50 tk – Sidrun
Hernetamp
4 tk – Kartul
2 dl – Piim
6 dl – Vesi
3 dl – Kuivatatud rohelised herned
40 g – Või
1 g – Sool