Puuvilja-pähkli-kaeraruudud

Toitev pala sobib hommikusöögiks, kontorisse või lapsele kooli kaasa, säilib söömiskõlblikuna paar nädalat.

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane datlid kastrulisse külma vette ja keeda umbes 5 minutiga pehmeks. Nõruta ja püreeri.
  2. Määri 20 x 20 cm vormi põhi õliga. Sega kaerahelbed, jahvatatud ja hakitud pähklid, papaia, kirsid, mustikad, kaerajahu, linaseemned, sool ja kaneel. Sega hulka datlipüree ja mesi või siirup. Sega-sõtku hästi läbi ja suru vormi.
  3. Lõika vormis ruutudeks. Küpseta u 25 minutit. Lase jahtuda.

Nipid ja soovitused

Kuivatatud puuviljade ja pähklite kooslust saad oma maitse järgi muuta.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Datlid
1 spl – Õli
3 dl – Kaerahelbed
2 dl – Pekaani pähkel
2 dl – Sarapuupähkel
0.75 dl – Kuivatatud papaia
1 dl – Kuivatatud kirsid
1 dl – Kuivatatud mustikad
2 spl – Täisterakaerajahu
3 spl – Linaseemned
1 spl – Seesamiseemned
0.50 tl – Sool
0.50 tl – Kaneel jahvatatud
3 spl – Mesi