Kanapuljong ürdiklimpidega

Isekeedetud puljong maitseb hästi, eriti koos ürdiste pelmeenidega. Maitsva kanapuljongi saad kanarümbast, kui koivad ja fileed on eraldatud. Rümba ja tiibade külge jääb piisavalt liha, mida keedetuna pirukatäidises kasutada.

Valmistamine

  1. Pane kanarümp külma veega keema. Vett peaks olema nii palju, et kana on kaetud. Eemalda vaht.
  2. Koori porgand, seller (tükike), pastinaak ja sibul. Lõika juurikad juppideks. Alanda kuumust, lisa puljongisse köögiviljad, viilutatud ingver, küüslauk (1 küüs) ja pipraterad (3 tk). Keera kuumus väikeseks ja lase leemel vaikselt u tund aega podiseda. Veerand tundi enne valmimist lisa petersell. Maitsesta puljong soolaga.
  3. Klimpide jaoks klopi muna suhkru ja soolaga lahti. Lisa manna, jahu ja sulatatud või. Lisa puljongit nii palju, et tainas saaks paksema mannapudru moodi. Sega hulka hakitud ürdid ja hoia 30–40 min külmkapis, et jahu ja manna jõuaks paisuda.
  4. Tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga keevasse vette väikesed klimbid ja keeda, kuni need kerkivad pinnale.
  5. Serveeri ürdiklimpe puljongiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Broiler jahutatud
2 L – Vesi
1 tk – Porgand
1 tk – Juurseller
0.50 tk – Pastinaak
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Must pipar
1 tk – Petersell värske
1 g – Sool
Ürdiklimbid
2 tk – Muna
2 tl – Suhkur
0.50 tl – Sool
3 spl – Nisujahu
1.50 dl – Manna
1 spl – Või
0.50 dl – Köögiviljapuljong
0.50 dl – Petersell värske