Tee-puuviljakompott

Kerge ja maitsev kompott teeb pärast ohtrat lihasöömist kõhule pai. Kompotti võib serveerida konjakiga maitsestatud vahukoorega, aga ka vanillijäätisega.

Valmistamine

  1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa rooibose tee puru ja lase 5–7 minutit tõmmata.
  2. Mõõda 5 dl teetõmmist potti. Riivi veerand mustkaatpählist. Lisa suhkur, sidrunikoor laastudena ja leeme maitseained. Kuumuta väiksel tulel mõni minut ehk kuni suhkur on lahustunud.
  3. Lisa kuivatatud puuviljad ja marjad ning kuumuta, kuni leem hakkab mullitama. Jahuta ja kata kaanega.
  4. Pane külmkappi ja lase seista üle öö. Serveeri brändiga maitsestatud vahukoorega.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Serveerimiseks
2 dl – Vahukoor
1 spl – Brändi
Põhikoostisosad
175 g – Kuivatatud viigimari
70 g – Kuivatatud kirsid
200 g – Aprikoos kuivatatud
150 g – Rosinad
200 g – Must ploom kuivatatud
Maitseleem
0.25 tk – Muskaatpähkel
2 tk – Tähtaniis
1 tk – Kaneelikoor
2 tk – Nelk
7 dl – Vesi
1 tk – Sidrun
4 tk – Loorberileht
1 spl – Rooibos purutee