Basiilikurikkad hakkpihvid

Ürdimaitselised mahlased pihvid koos marineeritud kartulisalatiga sobivaks koguperesöögiks.

Valmistamine

  1. Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda pehmeks ja nõruta. Haki sibul ja päiksekuivatatud tomatid. Sega kokku tomatite õli (3 spl), tšillikaste, äädikas, sool ja pipar. Lõika kartulid sektoriteks, väikesed võivad jääda terveks. Sega hulka hakitud sibul ja päikesekuivatatud tomatid ning marinaad. Lase paar tundi maitsestuda.
  2. Sega koor ja kaerahelbed. Haki porru ja hauta õlis pehmeks. Lisa kaerahelvestele koos hakkliha, muna, hakitud basiiliku ja maitseainetega. Klopi hästi läbi. Jaga portsjoniteks ja patsuta pihvideks. Paneeri riivsaias ja prae õlis 4–5 min mõlemalt poolt.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Marineeritud kartulid
0.50 dl – Santa Maria Magus tšillikaste
1 g – Must pipar
0.25 dl – Õunaäädikas
0.50 tl – Sool
10 tk – Kartul
1 tk – Sibul
100 g – Päikesekuivatatud tomatid õlis
Põhikoostisosad
400 g – Kodune hakkliha
70 g – Porrulauk
3 dl – Kohvikoor
1 tk – Muna
1 spl – Õli
1 dl – Basiilik värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
2 spl – Riivsai
1 dl – Kiirkaerahelbed