Räimesupp kaalika ja kartuliga

Koduselt lihtne supp maitseb alati hästi. Serveeri soovi korral hapukoorega, mis teeb supi tõhusamaks.

Valmistamine

  1. Koori kartulid ja juurviljad ning lõika kuubikuteks. Haki sibul ja lõika jupp porrut ratasteks. Kuumuta vesi keemiseni, lisa potti kaalikas, porgand, sibul ja porru ning vürts ja loorber (2 lehte). Keeda 5 minutit.
  2. Lisa kartulid ja juurseller. Keeda veel 6–7 minutit. Lisa räimed tervena, tükkidena või fileedena, kuidas meeldib. Maitsesta soolaga. Keeda mõni minut, kuni kala on küps.
  3. Serveeri maitserohelise ja soovi korral hapukoorega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Loorberileht
5 tk – Kartul
200 g – Kaalikas
1 spl – Hapukoor
1 tk – Vürtspipar jahvatamata
500 g – Räimefilee
1 tk – Sool
200 g – Juurseller
1 tk – Porrulauk
1.50 L – Vesi
2 tk – Porgand
1 tk – Maitseroheline
1 tk – Sibul