Maitsev guljašš

Maitsev lihakaste valmib poole tunniga. Kui on eriti kiire, võid osta poest tükeldatud liha. Guljaši kõrvale sobib marineeritud peet köömnetega, mis peab küll mõnda aega maitsestuma. Lisand tuleb eriti hea, kui peet ise keeta, kuid võid osta poest ka juba keedetud peeti.

Valmistamine

  1. Lõika liha kuubikuteks ja pruunista koos ribastatud sibulaga rasvaines. Puista üle jahuga ja sega läbi. Lisa puljong ja tomatipüree, hauta 20 minutit ehk kuni liha on pehme. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
  2. Raputa peale hakitud peterselli. Serveeri kastet keedetud kartulite ja peedisalatiga.
  3. Salati valmistamiseks keeda peedid, koori ja tükelda. Lao peeditükid kihiti salatikaussi, puistates iga kihi vahele köömneid ja suhkrut. Vala üle lahjendatud äädikaga (2 dl) ning lase maitsestuda 1 tund kuni üle öö.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Sealiha
1 tk – Sibul
2 spl – Õli
3 spl – Nisujahu
8 dl – Lihapuljong
3 spl – Tomatipüree
1 tl – Paprika jahvatatud
1 spl – Petersell värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
Salat
500 g – Peet
1 spl – Köömned
2 spl – Suhkur
1 g – Äädikas