Vürtsikas ja kiire oasupp

Tõeline taimetoidu-kiirsupp, mis maitseb hästi oma köögivilja- ja ubaderohkuse tõttu.

Valmistamine

  1. Haki sibul, tšilli ja küüslauk (1 küüs) peeneks ning hauta supipotis vähese õliga pehmeks. Lisa siis kuubikuteks lõigatud köögiviljad ja sega hästi läbi. Vala juurde puljong ning maitsesta sobivalt soola ja pipraga.
  2. Kui köögiviljad on pehmed, lisa leemest nõrutatud ja külma veega üle uhutud oad, peeneks hakitud tomatid ja oliivid ning kuumuta keemiseni, vajadusel lisa puljongit. Vahetult enne serveerimist lisa maitseroheline ning nirista peale head oliiviõli.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Sibul
1 tk – Tšillipipar värske
1 tk – Küüslauk
1 tk – Porgand
3 tk – Varsseller
1 tk – Pastinaak
1.50 L – Köögiviljapuljong
400 g – Valged konservoad
400 g – Punased Kidney oad
4 tk – Päikesekuivatatud tomatid õlis
1 spl – Rohelised oliivid kivideta
1 spl – Petersell värske
0.50 dl – Oliiviõli
1 g – Sool
1 g – Must pipar