Ahjukarbonaad seente ja sibulaga

Sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Hõrku maitset lisab roale brändi ja liha mahlasuse tagab ahjus järelküpsetamine.

Valmistamine

Lõika karbonaad viiludeks. Kuumuta kastruli põhjas õli ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt, tõsta kõrvale. Pane kastrulisse või ning pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola-pipraga. Nirista juurde brändi ning hauta aeg-ajalt segades suurel tulel 4–5 minutit. Lisa koor ja kuumuta veel 1–2 minutit. Aseta liha küpsetusvormi ja vala üle sibula-seenekastmega. Kata vorm fooliumiga ning järelküpseta ahjus 175° juures pool tundi või kuni liha on pehme.

Nipid ja soovitused

Serveeri kartulite ja köögiviljaga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
800 g – Seakaelakarbonaad
250 g – Šampinjonid
3 tk – Sibul
2 dl – Vahukoor
1 spl – Või
1 g – Sool
1 g – Must pipar
0.50 dl – Brändi