Kreemine kõrvitsasupp õrna meemekiga

Kiirelt valmiv supp on natuke magus ja meeldivalt kreemine.

Valmistamine

  1. Koori kõrvits, eemalda seemned ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pane kuubikud ahjuplaadile koos hakitud sibula ja küüslauguga (2 küünt). Lisa rosmariin. Nirista peale mesi ja oliiviõli. Rösti 200-kraadises ahjus 25–30 min.
  2. Pane röstitud kõrvits vähese vedelikuga blenderisse ja töötle kreemjaks. Kuumuta potis vein ja puljong keemiseni. Kalla püree potti, sega hulka vahukoor ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa veidi värskelt riivitud muskaatpähklit.

Nipid ja soovitused

Rösti supile veidi kõrvitsaseemneid, need lisavad värvi-, maitse- ja aroomiilu.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Kõrvits
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tl – Rosmariin värske
1 spl – Mesi
3 spl – Oliiviõli
5 dl – Kanapuljong
1.50 dl – Valge vein
1 dl – Vahukoor
1 tk – Sidrun
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Muskaatpähkel jahvatatud