Kapsa-hakklihavorm kerge tomatiga

Roog, mis maitseb kogu perele ja eriti siis, kui esimene värske kapsas juba saadaval.

Valmistamine

Võta ära kapsa välimised lehed ning poolita ja haki kapsas. Koori ja haki sibulad. Kuumuta või suurel pannil või potis ja pruunista selles sibul. Lisa hakkliha ja pruunista segades veel 5 minutit. Vala juurde tükeldatud kapsas ning maitsesta soola, pipra ja paprikaga. Hauta nõrgal tulel 30 minutit või kuni kapsas on poolpehme. Sega puljong tomatipastaga, vala potti kapsale ja hauta, kuni vedelik on vähenenud. Määri ahjuvorm võiga, raputa üle riivsaiaga ja vala hakkliha-kapsasegu vormi. Raputa peale riivsai ja riivitud juust. Klopi munad lahti, sega piimaga, maitsesta soola ja pipraga ning vala vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

Nipid ja soovitused

Serveeri vormi koheva kartulipüreega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 kg – Kapsas
2 tk – Sibul
4 spl – Või
300 g – Veisehakkliha
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Paprika jahvatatud
2.50 dl – Veisepuljong
2 spl – Tomatipasta
2 spl – Riivsai
100 g – Riivjuust
2 tk – Muna
2.50 dl – Piim