Kohupiima-astelpaju kausitort

Ingveriga tatraküpsised koos kohupiimavahu ja hapuka astelpajumoosiga annavad magustoidus kokku imepärase maitsekoosluse. Valmista maius klaasist kaussi või portsjonitena pokaalidesse.

Valmistamine

  1. Purusta küpsised köögikombainis või kilekotis tainarulliga. Laota 1/3 küpsisepurust kausi või pokaalide põhja.
  2. Vahusta koor suhkrutega, sega hulka kohupiimapasta. Laota 1/3 sellest küpsisepõhjale ja pane peale 1/3 moosi. Puista moosile teine kolmandik küpsiseid, pane sellele taas kolmandik kohupiimakreemist ja samuti moosi.
  3. Toimi nii ka kolmandat korda. Naudi kohe või hoia serveerimiseni külmas. Vahetult enne serveerimist kaunista astelpajumarjadega.

Nipid ja soovitused

Kui astelpajumoosi mahepoest ei leia, keeda moos ise marjadest ja vähesest suhkrust ning suru läbi sõela.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
200 g – Tatraküpsised
400 g – Kohupiimapasta
2 dl – Vahukoor
2 spl – Suhkur
2 tl – Vanillisuhkur
320 g – Astelpajumoos