Kihiline magustoit kohupiima ja kamaga

Magustoit kamaga, mis ei saa Eestile tähtsal päeval laualt puududa!

Valmistamine

  1. Maitsesta kohupiimapasta suhkru, vanillsuhkru ja sidrunimahlaga. Sega hulka kamajahu ja vahustatud koor.
  2. Jaga pokaalidesse ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi.
  3. Leota želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Kuumuta paar supilusikatäit mahla keemiseni ja lahusta selles želatiinilehed. Nirista segades ülejäänud mahla sisse. Tõsta marjad õrnalt kohupiimakihile ja nirista ettevaatlikult peale mahl.
  4. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

Nipid ja soovitused

Täiskasvanud sööjatele võid tarretises kasutada mustasõstraveini. Maasika hooajal asenda sõstrad värskete maasikatega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
300 g – Kohupiimapasta
3 spl – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
1 spl – Sidrunimahl kontsentraat
3 spl – Kamajahu
2 dl – Vahukoor
Tarretis
4 dl – Mustsõstrad külmutatud
2 dl – Mustsõstra nektar
4 tk – Lehtzelatiin