Õunariis rosinaüllatusega

Selles magustoidus annavad riisivahule jõuluhõngu kaneel ja rosinad. Viimastele lisab mõnusa maitsenüansi mandliliköör.

Valmistamine

  1. Pane rosinad mandlilikööri likku ja lase maitsestuda üle öö. Kuumuta õunamahl keemiseni, lisa riis ja kaneelikoor.
  2. Keeda riis pudruks (kulub umbes 30 minutit). Lisa suhkur ja kuumuta segades, kuni see lahustub. Eemalda kaneelikoor. Lase pudrul kaane all enam-vähem jahtuda ning pane siis 1–12 tunniks külmkappi (puder peab serveerides olema täiesti külm).
  3. Enne serveerimist vahusta koor. Tõsta natuke koort kõrvale ning sega ülejäänu külma riisipudru hulka. Jaga liköörirosinad magustoiduklaaside põhja ja tõsta peale õunariisi. Kaunista vahukooretupsu ja õunaviiludega. Puista peale veidi kaneeli.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
5 dl – Õunamahl
1.50 dl – Fariinsuhkur
1 dl – Pudruriis
2 dl – Vahukoor
1 tk – Kaneelikoor
Liköörirosinad
2 dl – Rosinad
1 dl – Mandliliköör Amaretto