Maitserohke õunakissell

Pehmenda maitselt rikast kisselli jäätise või vahukoorega. Kirsside asemel või lisaks sobib kisselli hulka lisada ka kuivatatud jõhvikaid.

Valmistamine

  1. Koori ja haki õunad.
  2. Kuumuta õunad kergelt suhkruga läbi.
  3. Vala juurde vesi ja kuumuta mõni minut.
  4. Lisa hõõgveinisegu, kuivatatud ploomid ja kirsid ning hauta umbes 20 minutit.
  5. Lahusta tärklis vees ja lisa kisselli hulka. Lase kissellil pakseneda.

Nipid ja soovitused

Hõõgveinisegu paki marli sisse ja keeda maitsed kissellisse. Enne tärklisega paksendamist eemalda maitsekotike.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 spl – Suhkur
0.50 tk – Hõõgveinisegu
3 tk – Õun
6 tk – Tume ploom värske
2 spl – Kuivatatud kirsid
8 dl – Vesi
2 tl – Maisitärklis