Koorene kõrvitsakreem õunaga

Õuna lisab kõrvitsale haput ja magusat. Kreemil on mitmeid kasutusvõimalusi. Rullbiskviidisesse täidiseks või koorejäätisele maitse elavdamiseks sobib see kui päike kaunisse päeva.

Valmistamine

  1. Sulata potis suhkur koos sidrunimahlaga.
  2. Koori ning haki õun ja kõrvits ning lisa potti.
  3. Kuumuta kergelt viljad, lisa õunamahl ja hauta segu, kuni viljad on peaaegu pehmed.
  4. Püreesta segu, kuid mitte täiesti, vaid jäta sisse ka väikeseid tükke.
  5. Lase segul maha jahtuda ja vahusta samal ajal rõõsk koor. Lisa maitseks vanillsuhkrut.
  6. Kui segu on täielikult jahtunud, sega selle hulka vahukoor.

Nipid ja soovitused

Vahukoore asemel või peale selle võid kreemi hulka lisada ka kohupiimapastat. Sellist kreemi võib süüa eraldi magusroana, aga kasutada ka rullbiskviidi või šarlott-koogi täidisena. Jahutatud segu passib hästi ka maitsestamata jogurti või jäätise lisandiks.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
2 spl – Suhkur
1 tk – Sidrun
150 g – Kõrvits
1 tk – Õun
150 dl – Vahukoor
1 spl – Õunamahl