Tainas frititud õunad

Magustoit tuleb parim hapudest õuntest. Serveeri soojalt, lisandiks sobib vanillijäätis. Kogus 24 tükki.

Valmistamine

  1. Õunad koori, eemalda südamed ja lõika õunad umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks.
  2. Sega jahu ja õlu ühtlaseks. Vahusta munavalge kõvaks vahuks ja lisa jahu-õllesegule. Kui tainas on liiga paks, vala õlut juurde. Sega taldrikus suhkur, kaneel ja ingver.
  3. Kuumuta õli potis 180 kraadini. Kasta õunaviilud tainasse ja küpseta õlis 1 minut mõlemalt poolt, kuni tainas on kuldpruun. Tõsta vahuklubiga potist välja, jahuta pisut ja veereta suhkrukaneelisegus.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 dl – Nisujahu
4 dl – Hele õlu
1 tk – Muna
0.50 dl – Suhkur
1 tl – Kaneel jahvatatud
1 g – Ingver jahvatatud
1 spl – Õli
4 tk – Õun