Lihaseljanka

Seljankas peab olema vähemalt kolme sorti liha, kappareid ja oliive, siis saab see õige meki.

Valmistamine

  1. Kuumuta hakitud sibul(ad) poti põhjas rasvaines. Lisa tomatipüree, tükeldatud hapukurgid, loorber (2 lehte), poolitatud oliivid ja kapparid, hauta koos 5–10 minutit.
  2. Vala juurde tuline puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud liha, vorst ja sink ning kuumuta veel kord keemiseni. Viimistle maitse soola-pipraga.
  3. Serveeri hapukoore, maitserohelise ja soovi korral ka sidruniviiludega.

Nipid ja soovitused

Kui hapukurgid on pisut ülekasvanud ja suured, siis koori need ning eemalda ka seemned. Tükelda supi jaoks ära vaid parim - viljaliha.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Sibul
2 spl – Või
2 spl – Tomatipüree
2 tk – Hapukurk
1 tk – Loorberileht
2 spl – Mustad oliivid kivita
2 spl – Kapparid
1.50 L – Lihapuljong
200 g – Veiseliha kondita
100 g – Viiner
100 g – Keedusink tk
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 spl – Hapukoor
1 tk – Maitseroheline
1 tk – Sidrun