Paneeritud seakarbonaad

Serveeri seakarbonaadi prae-, keedu- või ahjukartulite ja hapukapsaga. Samuti sobivad lisandiks hautatud aedvili ja hapukurk.

Valmistamine

  1. Lõika seakarbonaadist 1,5–2 cm laiused lõigud, millest igaühe külge jääb ribikonditükk.
  2. Puhasta kondiots kelmest ja vasarda liha kergelt (nii et see jääb sõrmepaksune). Vormi lihatükid ovaalseks, maitsesta soola-pipraga.
  3. Kasta muna-piimasegusse, veereta riivsaias ja prae kuumas rasvas helepruuniks.
  4. Pane soovi korral ahju 200° juurde 5–10 minutiks järelküpsema.
  5. Vala enne lauale andmist praerasvaga üle.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Muna
0.50 dl – Piim
1 dl – Riivsai
2 spl – Või
1 g – Sool
1 g – Must pipar
800 g – Seakarbonaad kondiga