Väikesed marjavormid mustade sõstarde ja madlitega

Väiksemale seltskonnale ei ole vaja iga kord suurt kooki küpsetada, sama hästi sobivad väikesed vormid. Kui valmistad maiust suuremas vormis, siis suurenda kogust ja pikenda küpsetamisaega.

Valmistamine

  1. Sega jahu ja või ja sinna hulka munakollane. Kui tainas ei jää hästi kokku, lisa väheke külma vett. 2.Vormi tainas palliks ja jaga nelja 10 cm vormi põhja ja äärtele, pisut jäta ka kaunistamiseks. 3.Klopi munad, sulatatud või, suhkur ja jahvatatud mandlid ühtlaseks, sega hulka marjad ja tõsta täidis tainale. Rulli kaunistamiseks jäetud tainas õhukeseks ja lõika ribadeks, kaunista kook ribadega. 4.Küpseta 190-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas ei ole keskelt enam pehme. Serveeri vahukoore või jäätisega.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Tainas
2 dl – Nisujahu
75 g – Või
1 tk – Muna
Täidis
2 tk – Muna
60 g – Või
1 dl – Suhkur
75 g – Mandel
200 g – Mustsõstrad külmutatud
Serveerimiseks
2 tl – Tuhksuhkur
4 spl – Vanillijäätis