Veisekebab

Gruusias valmistatakse kebabe isetehtud veisehakklihast ja maitsestatakse kuivatatud barbarissiga (leiab näiteks Piprapoest). Kui sul barbarissi pole, võta jahvatatud vürtsköömneid. Serveeri kõrvale tulist kastet adžikat, mida tehakse tšillipiprast ja magusast paprikast ning maitsestatakse ürtide, küüslaugu ja hmelisuneli vürtsiseguga.

Valmistamine

  1. Haki sibul hästi peeneks ja sega käsitsi hakkliha, jahvatatud barbarissi, soola ja pipraga. Sega hoolsalt, vähemalt 10 minutit.
  2. Peksa kebabitainas vastu lõikelauda kokku – s.t tee pall ja löö pläraki vastu lauda. Enne piklike kebabide vormimist võta kõrvale sooja veega kauss, kuhu on hea käsi kasta.
  3. Vormi varraste otsa piklikud vorstikesed, pigista neid niimoodi, et hakkliha jääks lainetena.
  4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, pannil õlis või grilli sütel küpseks.

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
500 g – Veisehakkliha
500 g – Seahakkliha
3 tk – Sibul
1 tl – Vürtsköömen jahvatatud
1 g – Sool
1 g – Must pipar