Juustukook kakaoküpsistega

Juustukook on alati hinnas. Selles koogis lisavad traditsioonilisele täidisele maitset kreemiga kakaoküpsised.

Valmistamine

  1. Purusta küpsised, sega sulavõi ja kaneeliga. Suru mass 24–26 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 5 minutit. Tõsta kõrvale.
  2. Hõõru toorjuust suures kausis pehmeks. Sega hulka 2,5 dl suhkrut, 1 dl vahukoort, jahu ja 1 tl vanillsuhkrut. Klopi ühekaupa hulka munad. Vala pool segust põhjale, puista peale küpsisepuru ja vala ülejäänud segu. Küpseta 45 minutit. 3.Võta ahjust. Sega hapukoor, 0,25 dl suhkrut, 1 tl vanillsuhkrut. Määri koogile ja küpseta veel 7 minutit. Keera ahju kuumus maha, aga jäta kook veel 30 minutiks ahju. Võta ahjust ja jahuta täielikult.
  3. Mõõda 2 dl vahukoort ja tükeldatud šokolaad kastrulisse, lase segades nõrgal kuumusel sulada, sega hulka 1 tl vanillsuhkrut. Määri soojale koogile. Pane ööks külmkappi. Kaunista valge šokolaadi laastudega.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhi
12 tk – Täidisega küpsised
30 g – Või
1 tl – Kaneel jahvatatud
Täidis
800 g – Toorjuust
1 dl – Vahukoor
2 spl – Nisujahu
2 tl – Vanillisuhkur
2 tk – Muna
12 tk – Täidisega küpsised
1 dl – Hapukoor
2.75 dl – Suhkur
Kate
2 dl – Vahukoor
100 g – Tume šokolaad
1 tl – Vanillisuhkur
1 spl – Valge šokolaad