Tosca-kattega õunasaiad

Mahlased ja maitsvad kardemoniga pärmitainasaiakesed teeb eriti hõrguks krõbe tosca-kate.

Valmistamine

  1. Sulata või, lisa piim ja kuumuta käesoojaks. Lahusta selles pärm. Lisa maitseained ja muna. Sega hulka jahu ja sõtku tainaks. Lase kerkida rätiku all kahekordseks.
  2. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku veel kord läbi. Rulli nelinurgaks ja laota peale õunamoos. Keera rulli nagu rullbiskviit, lõika tükkideks ja tõsta, lõikepind peal, muffinipanni pesadesse. Lase kerkida vormis 15 minutit. Küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit.
  3. Samal ajal sega potis kokku katteained ja keeda, kuni segu pisut pakseneb. Jaga kate eelküpsetatud saiadele ja küpseta veel 5–7 minutit, kuni kate on kaunilt krõbe.

Nipid ja soovitused

Parimad saavad saiad omakeedetud õunamoosiga.

KoostisosadPortsjonid:24 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Või
3 dl – Pärm
1 tl – Jahvatatud kardemon
0.50 tl – Sool
1 tk – Muna
8 dl – Nisujahu
Täidis
300 g – Õunamoos
Tosca-kate
75 g – Või
100 g – Mandlilaastud
1 dl – Suhkur
3 spl – Piim
1 spl – Nisujahu