Sidruniglasuuriga peedikook

Kaunista kook söödavate lilledega, nagu näiteks kress, saialill, võõrasema.

Valmistamine

  1. Koori peedid (4 dl), riivi peene riiviga ja pigista kuivaks. Vahusta õli suhkruga ja lisa ükshaaval munad.
  2. Sega kuivained omavahel ja lisa koos riivitud peediga taina hulka. Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (umbes 20x26 cm).
  3. Küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit. Katsu küpsust tikuga. Ära üle küpseta! Lase jahtuda.
  4. Riivi sidrunilt koor. Vahusta glasuuriained kohevaks ja määri koogile. Hoia kooki serveerimiseni jahedas.

Nipid ja soovitused

Peedi asemel võid kasutada ka porgandit, mis maitseb samuti imehea!

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Peet
1.50 dl – Rapsiõli
2.50 dl – Tume suhkur
2 tk – Muna
2.50 dl – Nisujahu
0.50 spl – Kaneel jahvatatud
1.50 tl – Küpsetuspulber
1 g – Sool
Glasuur
200 g – Toorjuust maitsestamata
100 g – Või
1 dl – Tuhksuhkur
2 tl – Vanillisuhkur
1 tk – Sidrun