Leivatort jõhvikatega

Röstitud leib, jõhvikad ja toorjuustukreem – nii lihtne see ongi. Mis kõige parem, selle koogi saab valmis ka ilma ahjuta, sest leiva võib röstida pannil.

Valmistamine

  1. Eemalda leivalt koorik. Purusta sisu ning sega 2 dl suhkru ja kaneeliga. Laota ahjuplaadile küpsetuspaberile ja tõsta peale õhukesed võilaastud.
  2. Rösti 225-kraadises ahjus 5–7 minutit või kuni leib on krõbe. Sega korra röstimise ajal. Võta ahjust ja lase jahtuda.
  3. Hõõru toorjuust pehmeks ja sega hulka hapukoor.
  4. Purusta jõhvikad 1.5 dl suhkruga ja sega hulka liköör.
  5. Kata 22 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja pane sinna kolmandik leivapurust. Laota peale kiht jõhvikaid ja toorjuusthapukoor, siis jälle leivapuru, jõhvikad ja toorjuust-hapukoor. Kata leivapuruga.
  6. Pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Rukkileib
3.50 dl – Suhkur
1 g – Kaneel jahvatatud
50 g – Või
175 g – Toorjuust šokolaadiga
2 dl – Hapukoor
150 g – Jõhvikad külmutatud
0.50 dl – Jõhvika liköör