Kategooriad
Sealiha karamelliste õuntega
Õunad ja sealiha sobivad imehästi kokku. Kaneeli ja muskaadiga maitsestatud õunad annavad argisele liharoale piduliku meki.
Valmistamine
- Koori õunad, eemalda südamikud ja viiluta õunad. Kuumuta ahi 80 kraadini.
- Prae lihatükke pannil õlis mõlemalt poolt 5‒6 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta ahjuvormi ja pane ahju sooja.
- Sega suhkur, sool, pipar, kaneel ja muskaat.
- Lisa pannile või, maitseainesegu ja viilutatud õunad. Kata pann kaanega ja kuumuta, kuni õunad on pehmed (umbes 5 minutit). Lisa maitseks natuke tšillihelbeid. Tõsta õunad vahukulbiga lihatükkidele ja pane liha uuesti ahju sooja.
- Kuumuta kastet, kuni see pakseneb ja nirista siis lihale.
KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit
Põhikoostisosad
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
2 spl – Või
1 g – Must pipar
2 spl – Pruun suhkur
1 spl – Õli
1 g – Sool
1 g – Kaneel jahvatatud
800 g – Seavälisfilee
1 g – Tšillihelbed
2 tk – Õun