Sealiha karamelliste õuntega

Õunad ja sealiha sobivad imehästi kokku. Kaneeli ja muskaadiga maitsestatud õunad annavad argisele liharoale piduliku meki.

Valmistamine

  1. Koori õunad, eemalda südamikud ja viiluta õunad. Kuumuta ahi 80 kraadini.
  2. Prae lihatükke pannil õlis mõlemalt poolt 5‒6 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta ahjuvormi ja pane ahju sooja.
  3. Sega suhkur, sool, pipar, kaneel ja muskaat.
  4. Lisa pannile või, maitseainesegu ja viilutatud õunad. Kata pann kaanega ja kuumuta, kuni õunad on pehmed (umbes 5 minutit). Lisa maitseks natuke tšillihelbeid. Tõsta õunad vahukulbiga lihatükkidele ja pane liha uuesti ahju sooja.
  5. Kuumuta kastet, kuni see pakseneb ja nirista siis lihale.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
2 tk – Õun
1 spl – Õli
2 spl – Pruun suhkur
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Kaneel jahvatatud
0.50 tl – Muskaatpähkel jahvatatud
2 spl – Või
1 g – Tšillihelbed
800 g – Seavälisfilee