Lihapallid ananassikastmes

Maitsekas ananassikastmes lihapalliroog saab kiiresti lemmikuks, see sobib oivaliselt nii argiõhtu kui ka nädalavahetuse söömaajaks. Kiirel ajal võid rooga valmistada ka külmutatud frikadellidega.

Valmistamine

  1. Haki lihapallide jaoks sibul ja küüslauk (2 küünt) hästi peeneks, sega ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks (1 tk saiaviil). Vormi käte vahel väikesed pallid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  2. Küpseta pannil õlis kuldpruuniks või ahjus 200 kraadi juures 15–20 minutit.
  3. Kastme jaoks mõõda potti kõik ained, v.a vesi ja maisitärklis. Kuumuta 3–4 minutit ja lisa veega segatud tärklis, nirista segades kastmele.
  4. Sega hulka lihapallid ja kuumuta veel läbi.

Nipid ja soovitused

Serveeri koos keedetud spagettide või riisiga.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 kg – Pruun riis
400 g – Kodune hakkliha
1 tk – Sibul
1 tk – Küüslauk
1 tk – Sai
1 tk – Muna
1 g – Sool
1 g – Must pipar
3 spl – Vesi
Kaste
3 spl – Sojakaste
3 spl – Fariinsuhkur
400 g – Purustatud tomatid
2 spl – Veiniäädikas
1 dl – Vesi
2 spl – Maisitärklis
227 g – Ananassitükid konserveeritud