Pehmed tšilli-šokolaadikoogid

Ka magus võib olla tervislik. Tänu kikerhernestele siinsed šokolaadikoogid just seda ongi. Jahu pole neis kookides ollagi!

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Sulata või. Pintselda õhukeselt väikeste muffinivormide ääred ja põhjad sulavõiga. Ülejäänud kuuma või sisse lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see on sulanud. Vajadusel kuumuta, kuid ole hoolas, sest liiga kõrge temperatuur võib muuta šokolaadi tekstuuri tükiliseks.
  3. Mõõda kannmikseri või köögikombaini sisse valmis järgmised ained: sõelal külma veega uhutud kikerherned, munad, suhkur, tšilli, sool ja vanillsuhkur, soovi korral lisa sidruni või apelsini riivitud koor. Mikserda, kuni saad ühtlase kreemi. Lisa küpsetuspulber ja sulašokolaad ning sega ühtlaseks (soovi korral lisa u 2 sl purustatud kakaoube).
  4. Vala võiga määritud vormidesse ja küpseta ahju keskosas 10–15 minutit. Seest peaksid koogid jääma pehmeks. Jahuta enne vormist väljavõtmist ja serveerimist.

Nipid ja soovitused

Kasuta maitsestatud või pähkli-mandlilisandiga šokolaadi. Maitsesta tainast 1 tl riivitud ingverijuurest pressitud mahlaga või 2 sl hakitud suhkrustatud ingveriga. Serveeri jahtunud kooke vahukoore (või toorjuustukreemi) ja marjadega. Hästi sobivad juurde mustikad, maasikad ja kirsid.

KoostisosadPortsjonid:12 portsjonit

Põhikoostisosad
120 g – Tume šokolaad
120 g – Või
220 g – Kikerherned konserveeritud
2 tk – Muna
1.50 dl – Suhkur
0.50 tl – Tšillihelbed
0.25 tl – Sool
1 tl – Vanillisuhkur
1 tk – Sidrun
1 tl – Küpsetuspulber
2 spl – Kakaooad