Mustikakeeks Kreeka pähklitega

Pähkline mustikakeeks maitseb suveõhtul piparmünditee kõrvale eriti hea.

Valmistamine

  1. Sulata või ja lase jahtuda.
  2. Vahusta munad suhkrutega tugevaks vahuks, sega hulka väheke jahtunud sulavõi.
  3. Koori banaanid ja vajuta kahvliga peeneks, lisa koos hapukoorega tainasse. Haki pähklid ja sega koos kuivainetega taina sisse. Viimaks sega hulka ka mustikad ja kalla võiga määritud keeksivormi (1,5 l).
  4. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit, kuni keeks küpseb vormi servadest lahti või sissetorgatud tikk jääb kuivaks.
  5. Lase 5 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis restile jahtuma.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhikoostisosad
100 g – Või
2 tk – Muna
2 tk – Banaan
1.50 dl – Hapukoor
1 dl – Kreeka pähkel
4 dl – Nisujahu
2 tl – Küpsetuspulber
2 dl – Suhkur
1 tl – Vanillisuhkur
1 tl – Kaneel jahvatatud
2 dl – Mustikad