Kihiline vaarika-beseekook

Kihiline vaarika-beseekook.

Valmistamine

  1. Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks ja lisa vahustamise käigus suhkur.
  2. Vahusta tugeva läikiva vahu saavutamiseni.
  3. Lisa vahu hulka tärklis ja vanillsuhkruks ning vahusta veel paar minutit.
  4. Määri tainamass küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
  5. Võta ahjust besee, kata teise küpsetuspaberiga ja lase jahtuda. Lõika jahtunud besee terava noaga neljaks.
  6. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja määri kihtide vahele vaheldumisi vaarikatega. Jäta osa vahukoorest ja marjadest pealmiseks kihiks.

Nipid ja soovitused

Kui tahad valmistada beseerulli, alanda ahju temperatuur 160 kraadile ja küpseta beseed vähemalt kümme minut kauem. Besee valmistamine gaasiahjus on suurem väljakutse, sest erinevalt elektripliidist ei saa selle temperatuuri nii hästi kontrollida. Mis muud kui katseta!

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Beseekihid
7 tk – Muna
1 g – Sool
350 g – Suhkur
1.50 tl – Maisitärklis
1 spl – Vanillisuhkur
Kihtide vahele
2 dl – Vahukoor
3 spl – Suhkur
4 spl – Vaarikad külmutatud