Peedi-kartulisalat

Salatit võid valmistada heeringaga või ilma. Või lisada hoopis suitsusinki.

Valmistamine

Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Jahuta, koori ja tükelda kuubikuteks. Sega kastmeks õli, äädikas, pipar, hakitud 1 tk küüslauguküüs ja hakitud sibul. Vala kastmesse peedikuubikud. Lisa tükeldatud heeringas, kartulid, hakitud petersell ja koriander.

Nipid ja soovitused

Kui lisad salatisse keedetud ja hakitud muna, mahendab see maitseid ja tõstab samas esile peedi magusid ja mahlaseid nüansse.

KoostisosadPortsjonid:2 portsjonit

Põhikoostisosad
250 g – Kartul
2 spl – Oliiviõli
0.50 spl – Valge veini äädikas
1 tk – Küüslauk
1 tk – Punane sibul
250 g – Keedetud peet
100 g – Heeringafilee soolatud
1 tl – Koriander värske
1 tl – Petersell värske
1 g – Must pipar