Kategooriad
Väike smuutitort
Sama värske ja hea kui maasika-banaanismuuti on ka see väike smuutitort. Maitseb kõige paremini valmistamispäeval. Kui maasikahooaeg läbi, kasuta tordis vaarikaid, mustikaid või hoopis hapukaid sõstraid.
Valmistamine
- Purusta põhja tarvis müslibatoonid, sega sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiv 20 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ja suru müslisegu vormi põhjale. Tõsta täidise tegemise ajaks külma.
- Kui kasutad suuremat vormi, tee täidist topeltkogus. Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Pressi poolest sidrunist mahl välja.
- Kuumuta mahl keemiseni. Tõsta tulelt ja sulata kuivemaks pigistatud želatiinilehed mahlas. Lase segul pisut jahtuda.
- Purusta maasikad ja banaanid kannmikseris või köögikombainis. Lisa kookoskoor ja vahtrasiirup, sega läbi. Nirista hulka veidi jahtunud želatiinisegu, sega taas läbi. Kalla täidis vormi müslipõhjale.
- Pane tort neljaks tunniks kuni üle öö külma. Kaunista vahetult enne serveerimist värskete marjadega.
KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit
Kaunistamiseks
4 spl – Külmutatud marjasegu
Täidis
200 ml – Kookoskoor
400 g – Maasikad värsked
0.50 tk – Sidrun
8 tk – Lehtzelatiin
2 tk – Banaan
1 dl – Vahtrasiirup
Põhi
40 g – Või
2 tk – Müslibatoon metsamarjadega