Cappuccino-keefiritort

Mõnusale kohvimaitsele annab Vana Tallinna liköör toreda nüansi.

Valmistamine

  1. Vooderda 24–26 sentimeetrise läbimõõduga vorm seest küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.
  2. Pane želatiinilehed 5–10 minutiks külma vette paisuma. Vahusta koor suhkrutega, sega käsitsi hulka keefir ja Vana Tallinna liköör. Valmista kange kohv ja sulata kuumas kohvis kuivaks pigistatud želatiinilehed, lase jahtuda käesoojaks.
  3. Nirista segades keefirisegu hulka ja kalla vormi. Puista peale lahustuva kohvi puru ja sega kergelt segamini (nii saad tordile kaunid täpid). Tõsta järgmise päevani külma.
  4. Kaunista tort kohvipuru ja vanillsuhkruga vahustatud koore ja kohviubadega.

KoostisosadPortsjonid:8 portsjonit

Kaunistamiseks
1 tl – Vanillisuhkur
1 spl – Lahustuv kohv
1 spl – Kohvioad
2 dl – Vahukoor
Põhi
150 g – Digestive küpsised
60 g – Või
Kate
1 spl – Vanillisuhkur
20 g – Lehtzelatiin
3 spl – Fariinsuhkur
1 dl – Kohv
3 spl – Vana Tallinn
900 g – Cappucino keefir
2 dl – Vahukoor