Kruubisalat ohtra värskega

Sellesse rooga sobivad hästi odra- või speltakruubid. Lisa ka rohelisi lehti, olgu selleks siis värske salat poeletilt või esimesed naadi-, võilille- või karulaugulehed aianurgast.

Valmistamine

Vala pestud kruubid soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda pehmeks, umbes 30 minutit. Nõruta sõelal ja loputa külma veega. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika tükikesteks, samuti tükelda kurk ja tomatid. Lõika oliivid rõngasteks. Sega kastmeks veiniäädikas, sinep ja jogurt. Nirista peene joana hulka õli, segamist jätkates. Maitsesta soola ja pipraga. Sega tükeldatud köögiviljad kruupidega, vala peale kaste. Tõsta taldrikule salatilehtedele, raputa peale rohelist sibulat ja idusid.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Kaste
1 g – Must pipar
1 g – Sool
300 g – Maitsestamata jogurt
2 spl – Mahe sinep
2 spl – Veiniäädikas
2 spl – Õli
Põhikoostisosad
1 tk – Kurk
100 g – Rohelised oliivid kivideta
1 tk – Punane sibul
2 tk – Tomat
1 spl – Roheline sibul
2 dl – Odrakruubid
1 spl – Petersell värske
1 spl – Idu salat
200 g – Lehtsalat
1 tk – Kollane paprika