Kevadine pastasalat roheliste köögiviljadega

Pasta rohkete köögiviljadega on kerge toit, mis annab ohtralt vajalikke antioksüdante ja kiudaineid.

Valmistamine

Koori ja viiluta porgandid. Viiluta suvikõrvits. Lõika brokoli õisikuteks ja spargel 3 cm juppideks. Pane kastrulisse porgandid, suvikõrvits, brokoli, spargel, herned, purustatud küüslauguküüs (1 tk), tomatid ja puljong. Kuumuta keemiseni ja hauta vaiksel tulel 10 minutit. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Samal ajal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja sega köögiviljadega. Maitsesta hakitud peterselli ja basiilikuga. Riivi peale parmesani juustu ja serveeri.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
400 g – Täistera pasta
2 tk – Porgand
2 tk – Suvikõrvits
1 tk – Brokoli värske
200 g – Külmutatud herned
1 tk – Küüslauk
400 g – Purustatud tomatid
2 dl – Köögiviljapuljong
1 tl – Suhkur
1 tk – Sool
1 tk – Must pipar
1 spl – Petersell värske
1 spl – Basiilik värske
2 dl – Parmesan
100 g – Spargel