Kanakotletid pomelikastmes

Pomel tundub kastmes üsna tavatu, kuid pakub põnevat maitseelamust ja annab toidule sära.

Valmistamine

  1. Koori pomel, eralda sektorid ja eemalda viljaliha ümbritsev kile. Tee seda kausi kohal, et eralduv mahl nõrguks sinna. Säilita mahl kastme jaoks. Lõika pomelisektorid väikesteks tükkideks.

  2. Pane ühele taldrikule jahu, teises klopi muna 2 sl veega lahti.

  3. Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, patsuta majapidamispaberiga kuivaks ning maitsesta soola ja pipraga.

  4. Kuumuta õli pannil. Paneeri fileed jahus ja siis munas ning pane pannile. Prae üks kord ümber pöörates küpseks (3–4 minutit kummaltki poolt). Hoia ülejäänud fileede praadimise ajal soojas.

  5. Vala pannile vein ja kuumuta umbes 2 minutit, kuni see on poole võrra kahanenud.

  6. Lisa puljong ja keeda 2–3 minutit, kuni maht samuti poole võrra kahaneb. Alanda kuumust. Lisa või, pomelitükid ja -mahl ning sega ühtlaseks. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Tõsta kanakotletid tagasi pannile ja kuumuta läbi

Nipid ja soovitused

Kanaroa lisandiks sobib pakkuda köögiviljapüreed või riisi. Veinidest eelista puulkuiva või -magusat valget veini.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
800 g – Pomelo
1 dl – Nisujahu
1 tk – Muna
4 tk – Broilerifilee
3 g – Sool
3 g – Must pipar
0.25 dl – Õli
1 dl – Valge vein Riesling
1 dl – Kanapuljong
10 g – Või
20 g – Petersell värske