Salat rostbiifiga

Väga mõnus rostbiifi-liha, mis sobib süüa soojalt ja külmalt. Sellest võib valmistada lugematul arvul superlukse salateid ja võileibu.

Valmistamine

  1. Puhasta filee kelmetest. Kui see on väga suur, poolita. Võiks jääda ilus ümmargune tükk. Puista lõikelauale kõiksugu ürte pipart, määri sinepit. Veereta liha segus. Aja pann tuliseks, kõrveta lihamahlad iga külje pealt kiiresti kinni. Sool lisa alles siis, kui oled liha ümber keeranud. Siis lükka ahju järelküpsema, 200 kraadi. Oleneb tükist, 10–15 minutit ja peaks olema hea küll. Välja võttes keera fooliumisse ja lase rahuneda.
  2. Rebi roheline, haki tomatid, paprika, maasikad. Väga hästi sobiks siia ka üks avokaado. Lõika rostbiifist imeõhukesed viilakad. Koos õlise pestokastmega lihtsalt täiuslik!

KoostisosadPortsjonid:6 portsjonit

Põhikoostisosad
1 tk – Veise välisfilee
1 tl – Rosmariin värske
1 spl – Tüümian värske
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 g – Mahe sinep
Salat
1 tk – Tomat
1 spl – Rukkola
12 tk – Maasikad külmutatud
1 tk – Punane paprika
1 tk – Avokaado
3 dl – Roheline pestokaste
2 dl – Oliiviõli