Sõrnikud rabarberi ja tatrajahuga

Klassikalistes sõrnikutes annab tatrajahu toiteväärtust ja pisut omanäolist mekki.

Valmistamine

  1. Sega kohupiim, sidrunimahl ja 4 spl siirup. Maitsesta vähese soolaga, lisa lahtiklopitud munakollased, 2.5 dl tatrajahu ja hakitud rabarber. Sega hästi läbi ja jäta mass 10–15 minutiks seisma.
  2. Vormi pätsid, paneeri tatrajahus ja prae pannil õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri siirupi ja marjadega.

Nipid ja soovitused

Kui pelgad tatra tugevat maitset, asenda see täisteranisujahuga. Sõrnikutesse on parim teraline kohupiim.

KoostisosadPortsjonid:4 portsjonit

Põhikoostisosad
600 g – Kohupiim
0.50 tk – Sidrun
5 spl – Vahtrasiirup
1 g – Sool
6 tk – Muna
2.75 dl – Tatrajahu
150 g – Rabarber
1 spl – Õli