Salat vinnutatud singi ja avokaadoga

Hõrk ja lõhnav taldrikutäis isutab mistahes kellaajal.

Valmistamine

  1. Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda lusikaga viljaliha.
  2. Viiluta avokaado viljaliha, pigista peale sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga.
  3. Viiluta sibul ja poolita kirsstomatid.
  4. Aseta taldriku põhja veidi värskeid salatilehti, seejärel lisa maitsestatud avokaado ja tomatid ning viimasena ribadeks lõigatud sink.

Nipid ja soovitused

Salatipõhjaks sobib hästi rukola, aga ka näiteks beebispinat, mis on pehmema maitse ja struktuuriga kui rukola. Kui salat tundub kuiv, võid peale niristada veidi valge veini äädikat või õli-äädikakastet.

KoostisosadPortsjonid:1 portsjon

Põhikoostisosad
1 tk – Avokaado
1 tk – Sidrun
50 g – Vinnutatud sink
3 tk – Kirsstomat
0.50 tk – Punane sibul
1 spl – Rukkola
1 g – Sool
1 g – Must pipar
1 tl – Oliiviõli