Muna-hapukoorekook

Mõnusalt munarohke hapukoorekook, mis sobib hästi ka lihavõttehommikusse.

Valmistamine

  1. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka muna, hapukoor, jahu, sool ja sooda, sega ühtlaseks tainaks ja tõsta külma, kuni valmistad täidise.
  2. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa vanillsuhkur. Lisa omavahel segatud hapukoor ja kartulijahu ning kõige lõpuks vahtu löödud munavalged.
  3. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga ja suru tainas põhjale. Vala peale täidis ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit või kuni kook on saanud kauni kuldpruuni värvuse. Lase jahtuda ja lõika alles siis tükkideks.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Muretainas
75 g – Või
2.50 dl – Nisujahu
1 tk – Muna
0.50 dl – Hapukoor
1 g – Sool
0.25 tl – Sooda
2 spl – Suhkur
Täidis
2 dl – Suhkur
5 tk – Muna
3 spl – Kartulitärklis
2 tl – Vanillisuhkur
500 g – Hapukoor