Virsiku-jogurtipirukas kaerapõhjal

Tervislik maius ei sisalda nisujahu ega liigselt rasvu, selline pirukas on peolauale teretulnud. Kaerajahuga valmistatud põhjas on või asendatud toorjuustuga.

Valmistamine

  1. Hõõru toorjuust ja suhkur kreemjaks. Sega kuivained algul omavahel ja siis toorjuustuga. Tõsta tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.
  2. Sega jogurt, muna, riivitud või hakitud valge šokolaad. Tõsta põhjale, lõika mango või virsik viiludeks. Aseta kaunilt põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit. Kaunista mandlilaastudega.

Nipid ja soovitused

Šokolaadi võiks enne riivimist hoida sügavkülmas või külmkapis, siis on lihtsam riivida.

KoostisosadPortsjonid:10 portsjonit

Põhi
225 g – Toorjuust
1 dl – Suhkur
5 dl – Täisterakaerajahu
1 tl – Küpsetuspulber
1 tl – Vanillisuhkur
2 dl – Kookoshelbed
Täidis
3 dl – Türgi jogurt
1 tk – Muna
1 tl – Vanillisuhkur
100 g – Valge šokolaad
960 g – Virsikud siirupis
0.75 dl – Mandlilaastud